cm: nieuwspanel: Linda van Vemde en Corrinne Dubbelman van FFF over loonstijging en persoonlijke ontwikkeling

Professionals uit ons cm: nieuwspanel kijken terug op het belangrijkste nieuws van de afgelopen week. Ditmaal Linda van Vemde en Corrinne Dubbelman van Financials For Financials (FFF) over economische groei! Moet dit leiden tot loonontwikkeling (volgens het IMF), tot persoonlijke ontwikkeling of tot een combinatie van beide?

Afgelopen week heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bekendgemaakt dat de lonen in Nederland harder omhoog moeten en dat werknemers wat hen betreft best van de economische groei mogen profiteren. Zij raden vakbonden dan ook aan om nog meer in te zetten op loonsverhoging.

De economische groei wordt evenals vorig jaar op drie procent geschat. Men kan concluderen dat er daardoor ruimte is voor de door het IMF gewenste loonsverhogingen.

Corrinne Dubbelman

Corrinne Dubbelman

Ambassadeur Corrinne Dubbelman, controller bij Radiair Totaalinstallatie: ‘Loonsverhoging is een mooie manier om medewerkers mee te laten profiteren van de economische groei en het effect daarvan op de winstgevendheid van het bedrijf. Echter, het is minstens zo waardevol om te investeren in opleiding van medewerkers, daar hebben zij ook op de lange termijn profijt van. Een loonstijging vanwege beter of op een hoger niveau functioneren, ligt na investering in opleiding voor de hand. Dit kan (en zou bij voorkeur) los (moeten) staan van de economische ontwikkelingen.’

Ambassadeur Linda van Vemde, financieel interim manager bij HighQ: ‘Een loonstijging wordt vaak gezien als een blijk van waardering, die de werknemer nog meer kansen biedt om zichzelf te ontwikkelen (door zelf te investeren in bijscholing of relevante opleidingen) en die de motivatie bevordert. Dit is goed voor zowel de persoonlijke ontwikkeling als voor de werkgever.’

Een professional ontwikkelt zich ook door het delen van kennis. Welke mogelijkheden zijn er voor een young professional om andere professionals te ontmoeten en kennis te delen? Moet kennisontwikkeling beloond worden en is daar ruimte voor?

‘Een functie waarbij je als financial zelfstandig opereert binnen een willekeurige niet-financiële branche, biedt nauwelijks mogelijkheden om kennis te verkrijgen en te delen, of te sparren met collega’s. Omdat wij, als ‘eenzame financials’, contact met mede-financials belangrijk vinden voor onze professionele ontwikkeling, zijn wij op zoek gegaan naar een netwerkorganisatie die ons hierin kan ondersteunen.’

Linda van Vemde

Linda van Vemde

‘In onze zoektocht hebben wij elkaar ontmoet bij Financials For Financials, een netwerkorganisatie die de mogelijkheid biedt om kennis te delen over interessante en actuele onderwerpen, kennis te maken met andere collega’s in het werkgebied en onszelf te ontwikkelen onder andere door middel van het deelnemen aan uiteenlopende workshops.’

‘Denk hierbij aan workshops over financiële actuele items, maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, intervisie, performance en meer. Enthousiast geworden door de bijeenkomsten hebben wij ons aangesloten bij Financials For Financials en inmiddels mogen wij ons ambassadeur noemen.’

‘We concluderen dat loonstijging en persoonlijke ontwikkeling in verband met elkaar staan. Voor de ‘eenzame financial’ des te meer reden om zich aan te sluiten bij een netwerk als Financials For Financials, waar persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling in het financiële vakgebied voorop staan.’

Corrinne Dubbelman en Linda van Vemde lichten persoonlijke groei toe. ‘Persoonlijke groei, ontwikkeling en loonstijgingen hangen nauw samen.’