Sta open voor ideeën van anderen

Cm: staat deze maand oog in oog met Linda van Vemde (32 jaar), financieel interim manager bij HigQ.

Waarom High Q?

Via Frans de Vos van Financials voor Financials (FFF) ben ik bij HighQ terecht gekomen. Ik voelde me er meteen thuis. Het is hier niet te formeel. Je hebt veel contacten, je kunt kennis delen en je persoonlijk goed verder ontwikkelen. Eén keer in de maand wisselen we kennis uit op onze thema-avonden, maar er zijn ook leuke informele bijeenkomsten.

HighQ is al 25 jaar dienstverlener in financiële detachering, interim, werving en advies voor de financiele kolom. We staan bekend om het gezond boerenverstand. We gaan voor duurzame relaties die tevreden klanten en tevreden medewerkers opleveren. Er werken ruim 30 mensen bij HighQ.

Wat zijn je belangrijkste taken?

Dat wisselt heel erg. Ik ben nu interim bussiness controller bij Volvo bus, maar je wordt soms ook ingezet op projecten zoals het nieuw inrichten van een administratie, het opbouwen van rapportages of het beschrijven of optimaliseren van administratieve processen.

Leukst en minst leuk?

Het leuke is dat je elke keer een nieuwe uitdaging hebt. Je leert veel nieuwe mensen kennen, je krijgt met nieuwe systemen te maken, nieuwe gewoonten. Je hebt continu afwisseling.
Minder leuk is het dat het je altijd meer tijd kost dan je zou willen om een bedrijf en de bedrijfsprocessen te leren kennen, het liefst wil je natuurlijk direct voor 100 procent operationeel zijn. Het kost even tijd om de organisatie te leveren kennen.

Zie je nog verbeteringen voor je afdeling?

Ja, die zijn er eigenlijk altijd wel. In elke organisatie zie je wel processen die beter ingericht zouden kunnen worden, dat IT-processen niet geïntegreerd zijn bijvoorbeeld. Er is eigenlijk altijd wel een uitdaging te vinden. Vaak kun je daar als interimmer wel iets aan verbeteren.

Betrokkenheid bij de FFF

Ik ben ambassadeur voor Financials for Financials (FFF) en dat betekent dat ik meedenk met het bestuur en dat ik probeer als ambassadeur op te treden naar buiten toe. We proberen mensen te enthousiasmeren voor de vereniging. We denken mee over onderwerpen die spelen in de financiële markt. We nemen introducees mee naar bijeenkomsten. We komen ieder kwartaal bij elkaar om te kijken waar we het bestuur bij kunnen ondersteunen. Wat het mij brengt zijn contacten. Er zijn ontzettend veel mensen die hetzelfde werk delen. Je kunt elkaar vaak mooi verder helpen.

Permanente educatie?

Niet verplicht. Maar uiteraard is het zaak bij te blijven. HighQ biedt incompany trainingen aan. Denk aan project control en competentie ontwikkeling. Daarnaast heb ik ook de nodige Excel-cursussen gevolgd.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik dans graag, zwem veel, lees graag boeken, ik Netflix, ik reis graag en hou van lekker eten en drinken.

Wat zijn je sterke en wat zijn je verbeterpunten?

Ik ben loyaal en gedreven en probeer altijd het maximale ergens uit te halen, ik kan dingen ook lastig loslaten. Ik ben meer een teamplayer en vind het fijn om samen te werken om een bepaald doel te bereiken. Ik hoef daarbij niet zo nodig op de voorgrond te treden, de teamprestatie en het doel staan voorop.

Een verbeterpunt is dat ik mezelf meer zou mogen profileren waardoor ik als persoon ook nog zichtbaarder wordt.

Belangrijk inzicht?

Richt je niet specifiek op de korte termijn maar denk ook na over de toekomst, over hoe je op de lange termijn ook kunt profiteren van de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt.

Waar lig je wakker van?

Ik vind het lastig om te gaan met mensen die absoluut niet gemotiveerd zijn, waarschijnlijk heeft dit te maken met mijn verantwoordelijkheidsgevoel om iets achter te laten voor een organisatie waar zij in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen.